Bu Blogda Ara

5 Ağustos 2010 Perşembe

Amerika Kimdir? Niçin Defolmalıdır?

Çünkü
dünya halklarına karşı bu suçları işledi!



Çünkü Amerika emperyalist bir ülkedir. Bir emperyalist olarak en temel özelliği sömürgeci olmasıdır. Sömürgecilik, tarih sahnesine çıktığından beri, hangi bunalım dönemine ait hangi biçimi olursa olsun, halklara sadece açlık, sefalet, kan, gözyaşı götürmüştür. Gittiği ülkelere bunları götüren emperyalizm, o ülkelerin tüm zenginliklerini de kendi ülkesine taşımıştır.

Amerika'nın dünya halklarına karşı işlediği en büyük suçların başında bu gelir.

Dünya ekonomisine hükmeden bir avuç Amerikan tekelinin sahip olduğu güç, işte bu vahşi sömürü ve gasptan elde edilmiştir.

- Amerika'da ilk zenginlik, Kızılderililer'in topraklarına el konulmasıyla oluşmuştur; ki o birikim, soykırım ve asimilasyonla sağlanmıştır. Burjuvazi, ilk sermaye birikimlerini de yine köle ticaretinden ve köle emeğinden yaptı Amerika'da. 20. yüzyılın başından itibaren emperyalist kamp içinde yerini aldı ve emperyalist tekellerin pazar ihtiyacı için Latin Amerika'da işgallere girişti. ABD'nin işgal ve sömürüsüne karşı Latin Amerika halklarının ulusal, sosyal, kurtuluş mücadelelerini kanla bastırdı; Latin Amerika'yı bu dönemde adeta kan gölüne çevirdi...

Amerika, herhangi bir empeyalist değildir. Emperyalistlerin dünyadaki jandarmasıdır. Bu konumunu da ikinci emperyalist paylaşım savaşı sonrasında almıştır. Ve Amerika'nın asıl büyük suçları da bu dönemde işlenmiştir.

1946-1975 yılları arasında amaçlarına ulaşmak için tam 215 kez askeri güce başvurdu. Amerikan askeri güçleri, bu tarihten sonra da dünyanın bir çok bölgesinde tekeller adına savaştı.

Amerika, dünya'nın bir çok bölgesinde, bölgesel savaşlar çıkartarak halklar arası düşmanlıklar yarattı.

1945'de Japonya'nın yenilgisi kesinleşmişken, tüm dünyaya askeri gücünü ilan etmek ve esas olarak da savaş sonrasına ilişkin sosyalist sisteme gözdağı vermek amacıyla Hiroşima ve Nagazaki'ye atom bombası atarak 250 bin kişiyi katletti.

Sonraki yıllarda da halklara karşı, onlarca kez nükleer silah kullanma tehdidinde bulundu. Napalm bombası kullandı.

Çin'de, Japon işgalinden 1949 halk devrimine kadar olan süreçte işbirlikçileri destekleyerek milyonlarca Çinli'nin katledilmesine ortak oldu.

Kore'de devrimi önlemek için ülkeyi işgal edip ikiye böldü. Savaş boyunca yüzbinlerce Koreli"yi katletti.

Vietnam halkının kurtuluş savaşını bastırmak için 13 milyon 475 bin Vietnamlı katledildi.

Küba'da devrimi bastırmak için işbirlikçi Batista'ya darbe yaptırdı. 60 bin Kübalı katledildi.

1965'te işbirlikçi Suharto eliyle 1 milyon Endonezyalı katledildi.

1970-1975 arası Kamboçya ve Laos'ta devrimleri engellemek için 1 milyon kişi katledildi.

1991'de ABD'nin Irak'a yağdırdığı bombalarla 10 bin Iraklı katledilirken savaş sonrası uygulanan ambargoyla da yarım milyonu çocuk olmak üzere 1,5 milyona yakın Iraklı katledildi.

1990-1997 arasında Somali, Liberya, Ruanda, Burundi, Sierra Leone, Zaire, Kongo, Etiyopya'da yaşanan savaşlarda ve bunun sonucu oluşan kıtlıkta toplam 4 milyon kişi katledildi.

2001 Afganistan'ın işgali ve 2003 Irak'ın işgalinden bugüne 1,5 milyonun üzerinde Afganlı ve Iraklı'yı katletti. Amerikan'nın işgal ve katliamı halen sürüyor.

Vietnam'da, Kamboçya'da, Mozambik'de, Kore'de, Latin Amerika'da, Türkiye'de... dünyanın hemen her yerinde işlemediği suç, karışmadığı darbe, ortak olmadığı hemen hiç bir katliam yoktur.

Amerika'nın suçlarının hepsini burada saymak mümkün değildir; Amerika'nın suçları genellikle kitaplar doldurmaktadır. Latin Amerika'dan, Asya'ya, Ortadoğu'dan Afrika'ya, Balkanlar'a kadar dünyanın her tarafında çıkarları için halkların kanını dökmüştür. Kaldı ki yukarıdaki suçları, kurşunlarla, bombalarla işlenen suçlardır.

Bir de doğrudan ekonomik suçları vardır. Eğer bugün bir milyarın üzerinde insan açlık sınırının altında, yiyecek ekmeğe muhtaç yaşam savaşı veriyorsa, dört milyarın üzerinde insan yoksulluk içindeyse, bunun baş sorumlusu Amerika'dır. Amerika'nın başını çektiği sömürü düzenidir. Amerika diğer emperyalist ülkeleri de arkasına alarak, tüm dünya halklarına kan kusturmaktadır.

Kısacası, dünyanın her hangi bir köşesinde aç bırakılan, acı çektirilen, zulmedilen ve katledilen tek bir insanın bile -dolaylı ya da dolaysız- sorumlusu Amerika'dır dersek kesinlikle abartmış olmayız.

*


Amerika Kimdir? Niçin Defolmalıdır?


Çünkü
Türkiye halklarına karşı bu suçları işledi!



Anlaşmalar vardır, ülkelerin kaderini değiştirir. Dönemler vardır, artık tarih, ondan öncesi ve sonrasıyla ayrılır. 1940'ların ikinci yarısında girdi ülkemize Amerika. Ve bir daha çıkmadı. Türkiye'nin Amerika'nın yeni-sömürgesi olmasından önceki tarihiyle sonraki tarihi ayrı iki tarihtir.

Yoksulluğu ondan önce de bilirdik; ama ulusal aşağılanmayı gördük Amerika'yla... Anadolu'nun üslerle delik deşik edildiğini gördük. Türkiye ordusunun askerlerinin satıldığını gördük. Ve kan gördük. Ölülerimizi gömdük.

- Amerika; Kore'de kendi çıkarları için Türkiye askerini katlettirdi... Oligarşi, Amerika adına Kore'ye binlerce asker gönderdi. 850 asker Kore'de yaşamını yitirdi. Binlercesi "kayboldu".

- Amerika; Kontrgerillayı örgütledi: Halkın mücadelesini bastırmak, devrimcileri yoketmek için, örgütler kurdu.

- Amerika; Türkiye'yi "Kominizme karşı Yeşil Kuşak"ın bir parçası yapıp, Ortadoğu halklarına karşı suçlarına orta etti.

- Amerika; 12 Mart 1971 Darbesini yaptırdı: Halka, aydınlara karşı balyoz harekatları gerçekleştirildi.

- Amerika; Devrimci önderleri katletti: 30 Mart 1972'de, 6 Mayıs 1972'de, 18 Mayıs 1973'de devrimci hareketin önder kadroları katledildi.

- 1 Mayıs 77'den 16 Mart'a; kitle katliamları Amerika'nın eseridir.

- Amerika; Halklar arasındaki inanç farklılıklarını kullanarak Alevi-Sünni çatışmasını körükledi: Erzincan, Malatya, Sivas, Maraş ve Çorum'da Alevi-Sünni halkın içiçe yaşadığı bölgelerde provokasyonlar çıkartarak yüzlerce aleviyi, devrimci, demokratı katletti.

- Amerika; komando kampları kurdu, faşistleri eğitti; faşistler, Ankara'da Bahçelievler, Balgat ve Piyangotepe katliamları gibi onlarcasını gerçekleştirdi. Sorumlu, CIA'ydı.

- Amerika; devrimci, demokrat, ilerici öğretim görevlisi, aydın ve bilim adamlarına yönelik suikastler düzenleterek katledildi.

- 12 Eylül darbesi: 12 Eylül 1980'de faşist Amerikancı orduya darbe yaptırdı. Yüzbinlerce kişi gözaltına alındı, işkenceler gördü, katledildi, hapishanelere dolduruldu. Açık faşizm Amerikancı cunta tarafından kurumsallaştırıldı.

- 12 Temmuz ve 17 Nisan katliamı: 12 Temmuz 1991 ve 17 Nisan 1992'de olduğu gibi Devrimci Hareketin önder kadro ve savaşçılarına yönelik sayısız katliam, bizzat ABD isteğiyle gerçekleştirildi.

- İşkenceler: CIA'nın eğittiği işkenceciler, yüzlerce devrimci, yurtseveri işkenceyle katletti,

- Gözaltında kayıplar ve faili meçhuller: Binlerce devrimci-yurtsever gözaltına alınıp kaybedildi.

- Hapishanelerde, Buca'dan başlayarak onlarca katliam gerçekleşti. Ulucanlar'da katledilen devrimciler, Ecevit tarafından Beyaz Saray'a armağan edildiler..

-Hapishanelerde teslim almanın ikinci boyutu tecritti ki, o da Amerika'dan alınmış bir politikaydı zaten..

Ülkemizin yeraltı-yerüstü zenginliklerini yağma ve talan ettirildi: IMF, Dünya Bankası gibi kurumlar aracılığıyla ülkemiz borçlandırılarak ekonomik olarak Amerikan emperyalizmine bağımlı hale getirildi. Yeraltı-yerüstü tüm zenginliklerimizi talan ettiler ve bu talan AKP iktidarı tarafından en pervasız biçimde sürdürülmektedir.

Emeğimizi, alınterimizi sömürdü: Halkımız emperyalist tekellerin ucuz emek gücü haline getirildi. Emeğimizi-alınterimizi kanımızı sömürdüler, sömürmeye devam ediyorlar. Altmış yılı aşkın zamandır halkımızın yaşadığı açlığın, sefaletin tek sorumlulusu başta Amerikan olmak üzere emperyalizm ve işbirlikçisi oligarşidir.

- Orduyu Amerikanın işgal ordusuna dönüştürdü: Topraklarımız, NATO'nun, ABD'nin askeri üssü haline getirildi. Amerika, ülkemizdeki üsleri Irak, Afganistan halkına karşı kullanarak binlerce kişinini katledilmesi suçunu işlemiştir.

Emperyalizmin yoz kültürüyle halk zehirlendi... Emperyalistlerin halkı rahatça sömürebilmek için başvurduğu yöntemlerden birisi de yozlaştırma politikasıdır. Ülkemizde de halk, uyuşturucu, fuhuş, kumar, şans oyunları, tüketim gibi kapitalizmin yoz kültürüyle duyarsızlaştırılmaya çalışıldı.

Amerika, kelimenin tam anlamıyla yıktı geçti Anadolu'yu, 70 milyonu yoksullaştırdı, ülkemizi kan ölüne çevirdi... Amerikancılar, ancak özeti sıralanan tüm bu suçlara ortak oldular.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder