Bu Blogda Ara

4 Ağustos 2010 Çarşamba

Semboller ve Anlamları

ALL SEEYING EYE
Masonlukta tanrı tasviri için kullanılan ve yehova nın her şeyi gördüğünü anlatan, piramitin en üstünde tek göz ile betimlenen simge.
















ALCHEMY
   17.yüzyılda geometrik şekiller (daire, üçgen, çember) bir arada   kullanılarak büyü ve büyücülük gibi temel gizli masonların gizli öğretilerinin saklandığı bir çeşit koddur. Şu anda bile şirketlerin logosu, amblemi olarak kullanılmakta ve haberleşme ağının düzeni oluşturulmaktadır. Bilgisayar oyunlarında sıkça rastlanır.



Anarşist
 Populer zamanımızda çocuklar arasında Anaşist kelimesi hızla yayılmakta ve kullanılmaktadır.Anarşizmin anlamı, bu günün dünyasına kendini fazla kaptırma geleceğe yönelik bütün herşeyi yok sayarak anı yaşamdır. ( A harfinin çemberin dışında olduğuna dikkat edin.) Artık hayatımızın her alanında olan bu işaret, haberleşme ağının başka bir parçasıdır. Bilgisayar oyunlarında, filmlerde, hatta bazı takım sembollerinde bile görmekteyiz.



ANKH
 
Eski mısırda ebedi hayat, yeniden doğuş ve güneşe hayat veren gücü simgeler.












BLAIR WITHC
Ortaçağda simyacıların cazibesi olan bir semboldur.
Dikkatli bakıldığında kollarını ve bacaklarını açmış bir insan profilide görülür. Aynı zamanda yıldıza benzeyen bir şekli de vardır. (Pentegram) Bu işaretin adında film ve bilgisayar oyunu da mevcuttur.



CHAOS
Kaos düzenin tersidir.Dünya da bütün inanışlar değişir ve bu inanışlar eğlenceye, dünya hayatına düşkünlüğe yöneliş gösterir. (Şu an dünyanın genel haline bakarsanız, bu durumun en iyi ve en yoğun şekilde varlığından haberdar olursunuz.) Bir diğer anlamı ; biz Tanrı ve öğretilerine değil, şeytana(Lusifer'e) taparız.    ( Kendi tanrılarını arıyorlar. Ortadaki soru işaretine dikkat...)



CIRCLE
Bu koyduğum şekil aslında Circle sembollerinin hepsinin karışımıdır. Manası ise birlik, bütünlük, kadın, toprak ve kutsal yerdir. Merkezi putperestliğe bağlı bir din anlayışını sembolize eder. Ayrıca maddeyi temsil eder. ( X ve P harflerinin iç içe girdiğine dikkat edin. Windows Xp de bunu göreceksiniz. Ayrıca Haçlı Seferleri sırasında bulunan hristiyan paralarını amblemidir.) ( Aklınıza Kudus'u getirin.)




COMPASS
        Masonik bir simgedir. Temelinde ise masonların pusulası yatar. Masonların doğu hareketini temsil eder. Ayrıca Eski Mısır mistisizmini sembolize ederek Masonluğun dünya görüşünün Eski Mısır Ahitlerine dayandırılmasını konu alır. (Masoon localarının binalarına baktığınızda bu sembolu görürsünüz.)



COW
Bu sembol Eski Mısırda gökyüzü tanrıçası olan Hathor'u sembolize eder. Ayrıca Hindular içinde kutsaldır.















CROSS
Bu sembolu dünyada çoğu medeniyet kullanmıştır. Nazi almanyası, eski putperesler, eski çin öğretileri....Hz.İsanın çarmıha gerilmesini sembolize eder. Hristiyanlığın önemini anlamak ve her yerde hristiyanlığın dünyaya sunduğu öğretiyi akılda bulundurmayı temsil eder. Dipnot : Her medeniyette farklı bir mana taşır. Genel manası budur.



Double Headed Eagle


Masonik bir semboldur. Kartalın kanatlarında 33 adet tüy vardır ve masonluğun 33. derecesini (Ustat Masonluk) konu edinir. Manası ise güç, otorite vb. manalarına gelir. 
Dipnot : 1 Doların üzerinde bu şekil mevcut. Ayrıca Nazi Almanyasının bayrağında da görülebilir. 




DRAGON
Tarih boyunca bir çok simge efsanevi yaratıklara bağlanmıştır ve bu da onlardan biridir. Ortacağ Avrupasında kötülüğü ve tehlikeyi sembolize eder. Doğu kültürlerinde ise gücü temsil eder. İncilde ise Şeytanı temsil eder. 
Dipnot : Bu şekil çok yerde görmüşsünüzdür.
İzlediğiniz çizgifilm, film... Aslında insanların bilinç altına bir şekilde bunlar yerleştiriliyor. Ama farkında olmuyoruz. Hep iyi gösteriliyor. Bu semboller bize hep iyi gösteriliyor...


DREAMCATCHER
Bu şekil Amerikanın büyülüğü örümcek ağını temsil eder. Okulda el sanatları dersinde çocukları bu güzel gözüken şekili yapar ve bunlar odaların duvarlarına asılır. Ve çocuklar kandırılarak bu şekil seni kötülüklerden korur denilir. Ama bu sembol, aslında onların iletişimde bir aracıdır. 
Dipnot: Bir kötülük yok gibi gözüküyor. Araştırmanızı öneririm..




EYE OF HORUS


Mısırın güneş tanrısı Horusun Set ile kavgası sonucu bir gözünü kaybetmesi tasvir edilir.Dikkat ederseniz resim çeşitli figürlerle daha karışık hale getirilmiştir. Göz mısırda güneşe dönük haldedir. Herşeyi gören göz kavramının burdan geldiğini görmektesiniz...




FROG
Birçok kültürde bereketi simge eder. Genellikle doğu kültürlerinde yağmur duası için kullanılırdır.Mısırda ise tanrıca Heket'i temsil eder.









HEXAGRAM
Altı köşeli yıldız ve içinde bir göz. İki ikiz kenar üçgenin üst üste konulmasıyla elde edilir. Üst tarafı erkek, alt tarafı ise kadını temsil eder.Gizli ritüellerin hemen hemen hepsinde bu simge kullanılır. Şeytan çağırma ayinlerinin vazgeçilmezidir. Bu amaçla kullanıldığı halde Yahudi toplumuna şekil davudun yıldızı olarak tanıtılmıştır. Burdaki amaç ise bölünen bir yahudi milleti değil, birlik olan bir yahudi milletinin amaçlanmasıdır.



ITALIAN HORN
Bu sembol Lusifer'in boynuzunu simgeler.İtalyanlara ''bu simgenin sizi koruyacağı söylenmiştir.'' Bir diğer anlamı ise cinsel güç ile insanları birbirine bağlamaktır. Cinsellik içeren Ritüellerin vazgeçilmez sembolüdür.
Dipnot : Bu simgenin İtalya da daha cazip halde kullanılması boşuna değil. Vatikanın oyunlarından bir tanesi de bu olsa gerek. 



LIGHTNING BOLT
Mitolojiye bakarsak ''Bolt'' gücü temsil eder. Zeus topraya yıldırımını atar ve dünyaya canlıları meydana getirirdi.Günümüzdeki anlamında ise Nazilerin gücünü temsil ediyor.
Gücün tek elde toplanmasını sembolize eder.
Dipnot : Çocuklara bunlar gösterilmekte ve aşılanmaktadır. Hangi dine mensup olursa olsun çocuklar güce yönlendirilmekte.  Güç burda manasını çıkartabilir. ''PowerRangers''





Dipnot : Simge ve Anlamları hakkında şimdilik bu kadar bilgi vereceğim. Devamını daha sonra başka bir başlıkta inceleyeceğiz. 
Unutmayın, eğer dünya Kaos a sürüklenirse (ki o kadar uzak gözükmüyor) bu simgelerle karşınıza çıkıp bizim himayemizde bize yardım et diyenler olursa bunlara kanmamanız gerekir. O yüzden bunları bilmelisiniz. Tek yol Hakikat ve Hak yoludur. Düzeni siz yapılandırın..

1 yorum: